Miljöförstöring

Jag känner att jag verkligen måste ta upp detta ämnet! Något som verkligen hänger på vår generations axlar idag är vår jord. Gör vi ingenting åt de nu så kommer det inte att sluta bra!
Heidi, vår samhälls lärare visade oss en film förra veckan där det just handlande om miljön. Filmen hette "Home", ni har säkert sett den. Har ni inte det så tycker jag att ni ska göra det. Efter att vi hade sett hela filmen så kände man verkligen att man hade jätte tunga axlar och en stor klump i magen just för att det är vi som kommer att få borsta bort alla skit efter våra föräldrars generation. Istället för att jag ska berätta denna film, som jag inte kan berätta med egna ord, så finns hela filmen på youTube. Home. bara att trycka på "Home" så kommer ni till länken.

Vi fick i alla fall en uppgift av Heidi där vi skulle göra en power point och redovisa våra tankar kring filmen. Jag kan säga att alla måste hjälpas åt om vi ska få en bättre värld. Inte bara vår generation utan alla generationer. Jag drar inte att över en kant nu, men vi är bortskämda och tänker oss inte för. de vi inte vet är vad vi har framför oss. vad VI måste göra för att få en bättre värld, bättre jord och en miljövänligare jord. Vi måste själva bli mer miljövänligare.
alla måste hjälpas åt om vi ska få en värld som vi kan leva längre i än vad de tror att vi kan leva idag.

Men jag tänker mer på "Tänk om vi hade levt förr i tiden, då hade vi varit mer miljövänligare". De är faktiskt sant. Tänk på medeltiden. Där använder dem hästar och kor till allt, ta sig fram, till jordburk och mycket mer.
Tänk om vi hade levt så idag ? Finns både för och  nackdelar med det. men tänk då vad mycket mer miljövänligare vi hade varit om vi hade levt lite som de gjorde för många år sen. Tycker de är synd vad de håller på att bli. Ska vi leva ett långt liv så måste vi göra något åt de nu!

OSI Modellen

Osi modellen som även är känd under det standardnummer ISO 7498.
Detta är en modell för datorkommunikation i 7 lager.
Modellen är den mest kända av ett projekt som heter Open systems Interconnection
Namnet kommer från den internationella teleunionen ITU
och internationella standardiseringsorganisationen ISO


Någon där ute som hört talas om denna OSI Modell? jag gillar den iallafall

 

 

 

 
Dagens Fråga


5 gratis mejltjänster

Jag läste precis en artikel om 5 st mejltjänster som PC för alla hade testat. De 5 de testade var hotmail, gmail, ppassagen, speed mail och Yahoo. De var två stycken som blev godkända? Kan ni gissa vilka?
Okej, jag avslöjar de nu. Det var i alla fall hotmail och Gmail som var de två som blev godkända av PC för alla. Den som blev bäst var så klart gmail. Använder mig själv av gmail och är nöjd med det. Tycker det är lätt att hitta och de är också stilrent. Använder mig också av hotmail i vissa adresser, t ex mejlen som vi har till denna blogg och msn, och min privata msn adress. Använder inte hotmail mer än att ha den som msn adress, anledningen till det är att jag inte vill ha en massa spam som man får när man använder msn. Vilket retar mig rätt mycket. Därför har jag två olika adress som mejl och msn.
Har aldrig använt mig av de andra tre mejl tjänsterna, vilket jag inte behöver göra eftersom jag redan har en som jag är nöjd med! :)
Läs hela arikeln och recensionen här: IDG

Google Appar

Google är verkligen stort, och har många tjänster som man kan välja mellan. Se bara denna video, Finns ju hur många appar som helst som man kan välja mellan. Dessutom blir de bara större och större, vilket är riktigt bra.  
Dålig uppdatering

Anledningen till att jag har varit lite dålig på att svara på kommentera och uppdatera med inlägg är för att jag håller på för fullt att plugga teori till körkortet. Jag ber verkligen så mycket om ursäkt! Jag försöker verkligen uppdatera så mycket jag kan, och jag ska verkligen fortsätta med det! Så undrar ni varför de bli väldigt dåligt med inlägg så vet ni nu varför! Jag ska verkligen försöka Uppdatera så mycket som möjligt även fast jag inte har tid!!

Lenovo

Hade tänkt skriva värsta inlägget om våra skoldatorer men jag har gått och blivit sjuk...
Det är inte världens bästa dator och den är inte speciellt snygg heller men den funkar.
Mer info kommer

Hatar västtrsfik..

Detta har verkligen ingenting med IT att göra alls. Men.. idag när jag skulle till körskolan, så skulle jag ta bussen som gick 15.40 för att jag skulle vara på körskolan 16.10. Jag gick då ner redan vid halv 4 för att vara säker på att jag kom i tid. Även fast de stod folk där redan jag kom så var jag helt säker på att det skulle gå en buss kl 15.40. Men tror ni att ap bussen kom eller? nej så klart så kom den inte. Istället fick jag ta bussen som gick 15.55. Men grejen var ju den att busschaffören som körde den bussen var en gammal gubbe (no offense) som gick till närmaste affär, köpte en cola och kom inte tillbaka för än fem minuter efter bussen skulle gått. Då kan jag tala om för er att jag var riktigt förbannad. I och med att den första bussen inte kom så fick jag ta en buss som var sen från start stationen ? Lyckat säger jag!
I allt detta så kunde gubben inte köra heller. Han kör typ 50 på en 70 väg, och sitter och håller på att se om saker och ting sitter som de skulle eller vad skjutton han nu gjorde.

För ett par veckor sen när jag och mamma skulle till stan, så tog vi bussen in bara för att det inte gick något tåg. Buss chauffören som körde började putsa sina glasögon mitt på motorvägen. Hallå på motorvägen??? Kunde han inte gjort de på Kungälv bussstation ? eller väntat till vi kom till Centralen? nej de skulle han göra mitt på motorvägen..

Jag är verkligen glad att jag har möjligheten att åka tåg till skolan på morgonen. Skulle annars bli enormt arg om jag hade åkt buss. Buss chaufförer kan verkligen inte köra buss!!! De är riktiga idioter i trafiken, tror att de har företräde i rondeller. Nej jag är så fruktansvärt trött på alla buss chaufförer över huvud taget nu mera. De kan inte köra!! Spelar ingen roll vilken buss du åker med här nere, alla är lika dåliga och man är liv rädd när man åker med dem!!

Fler julklapps tips

När de ändå börjar bli jul och ni kanske inte riktigt vet vad ni ska köpa till era föräldrar, pojkvän, flickvän, bror, syster och så vidare så kan ge er ännu mer tips på julklapps tips.

Julklapps tips nr 1 - Extern hårddisk, 1 TB minne. Windows och MAC kompatibel. 690 kr på netonnet. 
För er som inte vet vad en extern hårddisk är så använder man den när man vill göra backup på bilder, musik och/eller andra dokument. PC För Alla reokmmenderar denna hårddisk.
Bild Tagen från Netonnet 
(tryck på bilden för att komma till Netonnet)

Julklapps tips nr 2 - Blueetooth Headset, Inbyggd FM radio, display och upp till 500 h passningstid. 390 kr på Netonnet.Bild tagen från netonnet
(tryck på bilden för att komma till netonnet)


Julklapps tips nr 3 - Fotoram i vit design, 399 kr på netonnet
Bild tagen får netonnet
(tryck på bilden för att komma till netonnet)

Facebook Värd

Visste ni att Facebook är värd 282 miljader kr? Även fast ni inte visste så är de faktiskt de. De gick över Ebay med ungerfär 30 miljader kronor.  Men Google och Amazon ligger fotfarande före facebook.
Källa: IDG.se
Jag tycker de är rätt häftigt att en community som facebbok är värd så mycket pengar. Appropå facebook. Jag skulle vilja se den här filmen "The social network" som handlar just om facebook.  Jag måste bara se den filmen när den filmen, verkar riktigt bra. Men de är precis som den här filmen "Pirates of silicon Valley". Den handlar om hur Steve Jobs och Bill Gates kom på sina affärs idéer.
De är verkligen en bra film och den borde ni verkligen se!
Detta var bara lite brist på annat! :)

Uppdateringar

Vill bara påminna er läsare om att uppdatera när er dator säger att den vill uppdatera något nytt program. Det samma gäller om ni har en telefon som vill uppdatera något program eller operativsystem.
Vet att det finns många där ute som kanske inte vågar uppdatera sina program för att de tror att de inte är så himla viktigt, men jo det är faktiskt viktigt att uppdatera program. Ibland så kan vissa hemsidor inte stödja en gammal version av ditt program.
br />
Adobe är ett vanligt program som jag vet själv att min mormor alltid frågar mig eller min pappa om hon ska uppdatera programmet eller inte, många gånger handlar det om osäkerhet om man verkligen ska uppdatera ett program.


Finns en grej till som jag vill säga, det är om du köper en Anroid telefon  på t ex 3, Telefon eller Telenor så brukar de sälja telefoner med en gammal version, jag har ingen aning varför. Men man kan då inte uppdatera sin telefon till en nyare version. Medans om du köper en telefon från tex Dustin home så kan du uppdatera dem till en nyare version om den kommit ut.
Jag sitter själv och väntar på att 2.2 ska komma ut så att jag kan uppdatera min telefon. 2.2 har bara kommit ut till HTC än så länge.


Så glöm inte att uppdatera program eller drivrutiner till din dator :)

Alienware M15x - för er som spelar

Hittade en dator som jag skulle kunna tänka mig att köpa
Prestanda
M15x levereras med den nya mobila Intel Core i3-330M, 2,13 GHz processorn som klarar av dagens krävande spel. Arbetsminnet är ofta viktigare än själva processorn och där hittar vi hela 3GB DDR3-minne som jobbar vid 1333 MHz, byggd för att ge användaren högsta hastighet men ska också klara av nästa generations fyrkärniga processorer.

Bild & ljud
Mycket snygg 15,6-tums LCD High Defintion widescreen skärm,full HD-upplösning med 1080p.
Pris
från 12 990kr.


Häftiga grejjer

Lägger upp denna länken för att bevisa att det går! Allt går bara man vill
Kommer fler inlägg om annat roligt under dagen
http://www.e24.se/toppjobb/karriar/olof-gustafsson-ar-17-ar-och-driver-fyra-foretag_2424209.e24#articlecomments

Svar på tal

"Tim om Tips på Olika Datorer:
Flesta av datorerna är skräp och inte värda sitt pris om man ska göra nått mer än o skriva dokument och surfa. 
Man kan fixa ihop bättre för mindre pengar om man bara orkar jämföra butiker och inte gå på "Ferarri-design"...."

Jag fick den här kommentarer in morse när jag var inne och skulle svara på alla kommentarer.. Till dig Tim:
Utan många av de som läser den här bloggen är tjejer och som antagligen bloggar, sitter på facebok, snackar med sina kompisar på msn och lyssnar på musik. Och ja, för en tjej så brukar designen gå först. Det vet jag själv, för de första är jag tjej, för de andra så tycker jag att designen är viktig. Bara för att du vill ha en dator som är värsting datorn så kanske andra folk nöjer sig med en dator som går att surfa på och skriva dokument som du säger.. Men om du ska spela på dem så är de inga bra datorer. Jag lovar, de finns killar där ute som går på utseendet också. Även om de kanske inte är speciellt vanligt, men det finns. Jag har folk i min klass som gärna skulle tänka sig en rosa dator om de hittade någon som var bra nog att spela på.
Dessa datorer kan vara bra för dem som inte heller har speciellt mycket pengar och inte har råd med någon värsting dator.Tips på Olika Datorer

Jag tänkte nu göra ett inlägg på tips på olika datorer, snygga, bra, praktiska. Finns mängder av olika datorer i dag, och jag vet att det kan vara svårt att välja vilken man ska välja. Som tur har jag inte de problemet eftersom jag har en stationär som jag är nöjd med. Dessutom så är den redan snygg och de finns massa dioder som lyser blått hade dock velat att den skulle lysa rosa, men men man kan inte få allt! I alla fall, tillbaka till ämnet. Jag tänkte ändå tipsa er läsare som kanske är av behov av en ny dator, och inte riktigt kan bestämma sig vilken ni vill ha. Här kommer i alla fall 5 stycken tips till er! :)

Den första datorn, är rosa och de medföljer dessutom en matchande optisk mus. Har 10 tums skärm.  Det finns både webbkamera och mic inbyggt i datorn, och ni får datorn med operativsystemet Windows 7. De allra nyaste! Det medföljer Norton Antivirusprogram. Dock så håller det bara i 60 dagar. Denna fina dator finns hos Netonnet. Det är rea på den så den kostar bara 3 990 kr.

(Bilden tagen från Netonnet) 
Tryck på bilden för att komma till länken


Den andra datorn är en röd lenovo, den är större än den förra och har 13 tums skärm. Den har också en inbyggd webbkamera men ingen mic, men den har istället inbyggd bluetooth. När du köper denna dator får du också den med Windows 7. Den här datorn kan du får för 5 990 kr hos Dusin home. Ett års garanti med inskicksservice.

(Bild tagen från Dustin home)
Tryck på bilden för att komma till länken


Nästa dator är en svart Acer. DVD brännare, mic och webbcamera. Det medföljer 1 års Kaspersky antivirus program upp till 3 datorer, 4 gb USB minne, TV kort med en fjärrkontroll.  Garanti på ett år. Kostar 5 290 hos Netonnet.

(Bild tagen från NetonNet)
Tryck på bilden för att komma till länken

En ljusblå dator 10 tum rån Acer ink windows 7. Har misseskorts läsare, webbkamera, mic. Ingår en testversion av McAfee® Internet Security Suite i 60  dagar. Du hittar denna hos Netonnet för 2 990 kr.
(Bild tagen från Netonnet)
Tryck på bilden för att komma till länken


Om ni inte vill ha den blåa dator i blå, så finns den också i grönt!

(Bild tagen från Netonnet)
Tryck på bilden för att komma till länken

Och så klart ska de inte bara vara datorer till tjejer. Killar se hit! Jag har hittat en dator till er också! En röd Acer med ferrari märket på locket. De trodde ni inte va? ;) Den har både webbcamera och mic inbyggd i datorn. Operativsystemet Windows 7. Den har minneskorts läsare. När du köper ingår en prov version av McAfee Internet Security Suite i 60-dagar och Norton Online Backup. Den här fina datorn finns hos Netonnet för 5 990 kr.

br />
(Bild tagen från Netonnet(
Tryck på bilden för att komma till länken


Finns de ni sökte efter inte i detta inlägget? Gå då till respektive hemsida och titta på specifikationer eller teknisk specifikation!

Är med och tävlar

Vi är med och tävlar om bloggsvar hos Spara mera med Anton & Malin :) .Farliga grejer

Jag satt igår kväll och tittade på Efterlyst som går på TV 3. i ungefär slutet av programmet tog dem upp om en kille som håller på med bedrägeri. Denna killen håller på med att sälja antivirus program. Vi säger att ni har laddat hem detta programmet, så som jag fattade det så är det ett "låssas" antivirus program. När du laddat hem detta så kommer du få ett meddelande som säger att din dator har blivit utsatt för ett virus. Men grejen är den att då har detta företaget gjort en kod som gör att den kommer söka igenom hela din dator. Sen frågar den om du vill köpa hela programmet.
De har tjänat 800 miljoner kronor på att lura folk på detta.

När jag såg detta så kom jag och tänka på en er läsare. Det finns de människor som säkert läser denna blogg, eller känner någon som Laddar ner program som ni inte riktigt vet vad de är för något. Detta ska man inte göra egentligen. Du ska aldrig ladda ner ett program som du inte vet vad det är för något. Vet du inte vad de är för något, använd då google och sök där. De finns säkert folk som har skrivit om programmet och då vet du att de inte är någon eller något som ger dig virus eller något annats som är skadligt för din dator.

Så var noga med vad ni laddar ner från nätet!!Bild för RocketDock

Detta är en rocketDock, du kan placera den nästan var du vill på skrivbordet och där kan du
lägga in alla dina mappar m.m. Så slipper man ha det på skrivbordet.
Inte jätte bra bild men jag hoppas att den funkar!

RocketDock

Jag använder mig av ett program som heter RocketDock, det är ungefär som en mapp fast det ser fräckare ut och det tar inte alls mycket plats. Så om du inte vill att det ska ligga många mappar eller andra program på ditt skrivbord så ladda ner Dock, det är jätte enkelt att använda och det tar ingen plats på skrivbordet.
-
Här kan du ladda ner RocketDock, om det är något ni inte förstår
med nedladdningen m.m. så är det bara att skriva så hjälper jag er
http://rocketdock.en.softonic.com/

Miljonär?

Hade det inte vart helt otroligt att vara miljonär trots att pengar inte är allt här i världen, jag läste en artikel i Aftonbladet om en tjej som säljer löshår för miljoner. Jag börjar starkt fundera på att köpa datorer och sälja, kanske kan bli miljonär på det viset? En annan kille hoppade till och med av skolan och nu är han miljonär. Vi sitter här i skolan och sliter för  att lära oss om datorer medan det finns andra där ute som inte ens gått klart skolan och blivit rika. Rätt komiskt, det första riktigt roliga saken jag hört på väldigt många dagar. Jag skulle kunna tänka mig att starta upp en datorbutik och börja sälja, men då måste man nog ha lite pengar innan så att man kan köpa in datorer också, annars går det ju inte. Kom just på hur mycket jobb det skulle vara att äga en egen datorbutik, är det inte en rolig idé?
Länk: http://www.e24.se/entreprenor/hon-saljer-loshar-for-miljoner_2382229.e24


Vi är lite små sura!

Hej på er!

Hoppas att ni mår bra idag! Det gör i alla fall. Sitter i skolan och försöker att inte bli så sur, vårt nätverk är verkligen kasst i skolan. Som vanligt skyller vi på ettorna! Vi skyller verkligen allt på ettorna. Är nätverket segt så skyller vi på ettorna att de sitter och laddar ner eller spelar WOW. Är de någon som bråkar utanför klassrummet, ja då är det ettornas fel. Vi treor tycker att allt är ettornas fel :). Eftersom vi är en rätt liten skola, så finns det inte jätte mycket utrume. Så sitter ettorna över allt och vi blir lika tokiga varje år. Däremot så tror jag att treorna tyckte samma sak när vi började.

I alla fall, de som jag skulle komma till var att förut på religions lektionen så frågade vår vikarie var de var för mat i skolan idag, och vi satt 4 stycken och försökte ladda schoolsoft och försökte få fram matlistan. Efter en kvart så fick en av oss fram matlistan. Lyckat nätverk -.- ... Man bli bara arg när sånt händer, speciellt när man ska göra skolarbeten, eller leta information på nätet. Man blir alltid lika arg när inte de funkar som de ska!

Jag hoppas inte att ni har det likadant på er skola!

Recension Google Chrome

Tänkte skriva en snabb recension på google chrome som jag testade förut. Eftersom jag inte testade riktigt ordenkligt och bara en snabbis så tyckte jag ändå att de var väldigt likt Linux i utseendemässigt. Eftersom jag inte riktigt fick till de som jag skulle i virtualbox så gav jag upp ganska lätt. Var lite små trött också så jag kände väl inte riktigt att jag hade orken nog att försöka lägga extra energi på de.
Jag testade att öppna ett nytt dokument i google docs. och jag hade ett riktigt stort problem. Jag kunde inte skriva å, ä och ö. Hur jag än ändrade så funkade det inte. Men jag tror att det har att göra med virtualbox, att man måste ändra på någon inställning.

Jag tyckte ändå att det var rätt bra, det är säkert jätte bra om man får allting att funka som de ska. Funderar dock på att ta en annan dator, är vitualbox och försöka att göra de där igenom. Men de får jag ta någon annan dag :)

Egen julklapp

Jag har hittat en riktigt rolig julklapp som kanske inte kostar speciellt mycket mer än att köpa godis och pepparkaks deg eller själv huset som man brukar göra pepparkaks hus med. Men jag tyckte faktiskt detta var en rätt cool idé om man gillar datorer. Nästan som om jag funderar på att göra ett själv bara för att det är skit coolt!  mo tycker att det är coolt, hoppas ni med gör det.
För er som inte ser vad de är, så är de hur det ser ut inuti en stationär dator :) .. 

Sanna testar

WIIIIE! Fick laddat hem virtualbox (en virtual dator) och Google chrome os. Ska testa och se hur det funkar :). Kommer nog testa de imorgon så håll utkik efter en resension på google chrome ;)

Julklapps tips

Okej, de är November... Och ni tänker säkert "nu har hon blivit galen som tänker på julklappar i början av november". men nej jag har inte gått och blivit galen :). Däremot så har jag varit väldigt tidig med mina julklappar i år. Och Har inte mer än hälften, men nästan hälften av alla julklappar kvar. Förhoppningsvis så blir det billiga julklappar i år. Och med allt prat om julklappar så satt pappa och tittade på Dustin home och då insåg jag att man kunde hitta massor av julklappar där. De har ju ändå REA på LG produkter.

Som den här till exempel. En extern DVD brännare för 399 kr.  Kan vara bra om man har en netbok och inte kan bränna DVD:er. Ett smart verktyg! 


Tryck på bild för att komma till dustin.
(bild tagen från dustin)


Och för er som funderar på att köpa en ny dator så har Dustin också en HP för 6 990 kr.

Tryck på bild för att komma till dustin
(bild tagen från dustin)


Eller en lite mindre dator som ser lite mer "tjejigare" ut, och inte rosa, utan vit. hade själv velat ha en om jag nu skulle bytt från min stationära till en laptop. ock så ska jag inte det. Kostar lika mycket som HP ofanför, 6 990. Men denna finns istället på Netonnet.


Tryck på bild för att komma till Netonnet
(bild tagen från netonnet)

Dagens FrågaEtt litet tips - Google Docs

Det är ofta problem när man har ett grupparbete att göra och man inte allihopa kan jobba på arbetet. Men det finns en jätte bra lösning på detta. Om man går in på Docs så kan ni smidigt och lätt arbeta tillsammans. Jag ska ta och visa er detta! Ni kan allihopa samtidigt ändra i texten som ni arbetar på. Detta är verkligen hur smidigt som helst. Vi använder de i skolan varje gång som vi gör ett grupparbete, även fast vi bara är 2 personer så  är det en stor fördel att man kan ändra och skriva tillsammans. Detta kräver då att ni och era kompisar har ett gmail konto. Har ni ett gmail konto så är det bara att tuta och köra!
Steg för steg hjälper jag er med att logga in, startar ett nytt dokument och hur ni bjuder in era kompisar.


Steg 1 - Ni börjar med att logga in. Ditt lösenord är samma som du loggar in


(Tryck på bilden för att få den större)

Steg 2 - Nu ska du starta ett nytt dokument. Du trycker på "Create New" och sedan på de dokument du vill ha.


(Tryck på bilden för att få den större)

Steg 3 - Vill ni byta namn på dokumentet; då trycker ni på "Dokument" och byter sedan namn. Vill ni bjuda in era kompisar så trycker ni på "Share".


(Tryck på bilden för att få den större)


Steg 4 - Vill du nu bjuda in dina kompisar så trycker du på share. Du får då upp en ruta som ser ut så här:


Där de står "Entrer names, email addresses, or goup" Skriver du in din kompis emal och trycker sedan på enter. Vill du sedan bjuda in flera så finns det möjlighet till detta 

Så det tror jag var allt. Har ni några frågor om detta så är det bara att fråga. Vi svarar alltid så gott vi kan på era frågor!
Ursäkta oss för dåliga bilder! Lovar att det ska bli en bättre kvalité på det!


Fyrkantig konst

Kommer ni ihåg när jag la upp videon "Pixel Invasion"? Där en fyrkantig TV ställs på gatan som sedan soppgubbarna ska plocka upp när de helt plötsligt kommer ut ett stort regnbågsfärgat moln kommer ut från TV:n. Jag hittade en jätte intressant artikel om det på IDG. Handlar om just denna videon och allmänt om pixlar. Jag tyckte den var riktigt intressant att läsa om i alla fall. Även om den är på 5 sidor lång så är det fotfarande roligt att läsa den! Så jag rekommenderar er verkligen att läsa den! Den handlar mer eller mindre om Pixels historia, de tar upp väldigt många kända spel som t ex Donky Kong och Pacman. 

Lägger upp videon igen om ni har missat den :). Jag bara älskar den här video! Tycker den är så grymt bra gjort! 
Förfärligt ..

Det här har verkligen ingenting med IT att göra. Men de som jag vill berätta för er är att den här filmen berörde verkligen mig.  Tänk att det finns så många där ute som verkligen mår så här dåligt. De är vanligt än vad man tror. Även om någon är glad eller ser ut att må bra, så innerst inne kanske de inte mår speciellt bra. Man vet ju själv att man har perioder osm man mår mindre bra. Man vet ju själv hur man mår då!

Tryck på länken för att se filmen;  What you se ..

Vem stämmer vem ?

De kan ju vara svårt idag att veta vem som stämmer vem. Det står ofta vilka som blir stämda, vilka de har stämt osv osv.
Vill ni veta mer? Gå då in och läs på den här hemsidan!3D Gucci Glasögon

Det finns något som jag verkligen tycker är riktigt komiskt, de är att Gucci gör 3D glasögon för att folk ska ha när de ska titta på sina ny inköpa 3D tv. Hur onödigt är inte det? Vem vill lägga ca 1800 kr på ett par 3D glasögon när du kan se film på en bio med mycket bättre högtalare, stor filmduk och en stor låda popcorn? De finns väl inget som slår de? Okej, jag kan gå med på om du är ung, bor i hus. Men har du små barn eller bor i lägenhet så har du inte samma möjligheter. Det är de som är tråkigt. Jag tycker bara att de är så komiskt att ett känt märkes företag gör 3D glasögon?
Frågade Tim om han ville ha några, vet ni vad han svarade? 
Jo han svarade "varför skulle ja vilja ha sådana btw?", Med andra ord, de är ganska meningslöst! Tycker de är ganska meningslöst att ha en 3D TV överhuvudtaget!

varför skulle ja vilja ha sådana btwvarför skulle ja vilja ha sådana btw?

Mobilt bredband?

Det är väldigt många nu för tiden som använder mobilt bredband, men hur bra är det egentligen och ska det verkligen kosta pengar?
-
-
Om jag får säga min åsikt så skulle jag aldrig i hela mitt liv betala för ett mobilt bredband, jag skulle hellre köpa en ny tv... jag ser däremot väldigt många som använder det varav en är min kära lärare, hon hatar nätverket i skolan och så fort hon skall visa något på någon sida så stannar videon upp och börjar buffra, nej då flyger de mobila bredbandet fram och videon kan rulla vidare! Det kanske är smart, enkelt och smidigt, men vem vill betala ? kan man inte istället sätta ett fast pris som man köper bredbandet för och sen är det klart, måste de va månadskostnad, de sägs ju att man vill underlätta för studenterna, men de underlättar inte om man ska betala en månadskostnad! Som min kära vän Sanna sa, om man pendlar långt eller reser mycket så är det ju toppen, men då måste man ju kunna betala en viss summa varje månad. Jag ser fördelar med det men även många nackdelar, speciellt för oss studenter.
-
Har en fråga till alla er där ute. Använder ni er av mobilt bredband och i såfall varför och tycker ni att det funkar bra ? vilket märke använder ni er av?

Svar från frågestunden

Frågestunden avslutad! här kommer svaren på era frågor!

Vilka är ni och hur gammal är ni?
Vi  är 2 tjejer som heter Sanna och Jennifer och är 17 och 19 år gamla. Vi går i samma klass och vårt tredje och sista år på NTI gymnasiet som ligger i Göteborg.
För mer information om oss kan ni läsa här :)
http://jsprojects.blogg.se/category/om-oss.html

Vad vill du uppnå med bloggen?
Vad vi vill uppnå med denna blogg är att vi försöka supportra er läsare så gott vi kan när ni har problem med er dator, eller bara har frågor om någonting ni inte kan med eran dator, så ska vi försöka hjälpa er på bästa sätt.

varför började du blogga?
Vi har båda två bloggat tidigare. Men vi startade denna blogg som vi sa tidigare, som ett projekt arbete i skolan, då vi egentligen skulle starta ett “fantasi företag” där vi skulle sälja IT prylar till företag och privat personer.

Vems idé var det att starta en blogg?
Det var Sannas galna idé att starta denna blogg. Och jag (Jennifer) hängde självklart med på den ideén.

Hur länge har du bloggat?
Sanna har bloggat i ungefär 4 år och Jennifer har bloggat i 3 år. Men just denna blogg här startade vi för tre veckor sedan.

Var får ni blogginspiration ifrån?
Jag (Sanna) Kollar ofta runt på hemsidor, läser artiklar, frågar min pappa (som arbetar med datorer själv), någon lärare, klasskamrater. Eller också så får vi någon fråga utav våra läsare! Jag får min inspiration när jag läser artiklar eller ser andra bloggare som ibland skriver att det är något fel på deras dator eller liknande

Vad står JS projects för?
JS projects står för Jennifers och Sannas projekt. Vi funderade först på SJ men eftersom företaget som driver tågen redan heter de så kom Sanna på JS istället. Projects tog vi bara för att vi tyckte att det lät bättre än JSprojekt.

har du nå syskon?
Sanna har en lillebror och Jennifer har 4 syskon varav en är min broder:)

Bor?
Sanna bor 2 mil utanför Göteborg, och Jennifer bor i Göteborg.

Intressen?
Om man bortser från IT så håller båda två på med hästar. Sanna rider 2 dagar i veckan på en islandshäst. Och Jennifer brukar åka upp till Borås och rida på en Shirehäst:)

Husdjur?
Jennifer har 4 katter och Sanna har bara ett stort akvarium med en massa fiskar.

Kärlek?
Sanna har pojkvän sen ett år tillbaka och Jennifer har också pojkvän sen några månader tillbaka.

Hemmakväll eller utekväll?
Sanna föredrar hemmakväll. De blir oftast billigast och eftersom hon inte är 18 än så kan hon inte gå ut på krogen. Jennifer föredrar helst en kombination av både utekväll och som avslutning mys i soffan framför en film med pojkvännen

Hur beskriver du dig själv?
Sanna beskriver sig själv som snäll, omtänksam, bryr mig om andra människor, måste följa mina rutiner,strukturerar,Kontrollbehov, har lätt att prata och umgås med andra människor. Men kan också känna mig obekväm i vissa situvationer.
Jennifer, jag skulle nog beskriva mig själv som en go och glad 19åring som gärna inte planerar mina dagar, jag gillar att bestämma och veta vart jag har mina kamrater. Kort stubin, lätt att prata och umgås med:)


beskriv dig själv med 3 ord.
Jennifer: Glad, generös, omtänksam
Sanna: Glas, hyperaktiv, idé flödande

Hur tror du att andra ser dig?
Sanna:  jag tror folk ser mig som en snäll tjej som en tjej som tar hand om sina vänner när de behöver stöd och hjälp. Jag tror folk aktar sig för mig när när blir arg, för jag kan ta ut min agriton på andra om de är någon som retar upp mig.
Jennifer: Många ser mig nog som en väldigt glad person, mycket energi, väldigt social och uttåtriktad. Finns alltid för mina vänner och jag bryr mig oftast mer om andra än mig själv


när fyller du år?
Sanna fyller den 26 November, om tre veckor, och Jennifer fyller den 16 Maj.

vad vill du ha för bil om 10 år?
Jennifer: Om 10 år vill jag ha en old cadillac och en BMW
Sanna: en Audi eller en BMW. Kanske till och med en sportigare.


vart vill ni bo?
Jennifer: Jag vill bo ute på landet, ett hus med hästgård och massa djur!
Sanna: Jag vill också bo på landet med en stor häst gård och med massor av hundar.


favoritplagg? visa det?
Sanna har inget speciellt favorit plagg.
Jennifer älskar sina boxarlinnen från Gina tricot och om jag fick välja så hade jag gått i det jämt!


vad har du för kamera?
Sanna har inte den bästa kameran precis, tror de är en pentax med 8 mpx. använder ofta min mobil på 5 mpx. Jag har ingen digitalkamera, använder min 3,2 mpx på mobilen

Favorit godis?
Jennifer: Hmm, svår fråga. men måste nog säga choklad!:)
Sanna: jag älskar choklad och är i stort sett de enda godiset jag äter.

Tabbarna som kan få dig sparkad

Läste en artikel igår om folk som hade skrivit olika tabbar om sitt jobb eller arbetsgivare och som sedan hade fått sparken. Man undrar hur dumma får människor vara om de "glömmer" att de har sin arbetsgivare på facebook ?
Jag ska 3 exempel som fanns i artikel, vad du bör göra för att undvika att få sparekn:

- "Negativa kommentarer om arbetsgivaren, även i det man tror är en stängd profil eller på en Facebookgrupp. Regeln är att aldrig sprida privata klagomål om arbetsrelaterade företeelser på sociala forum. En klassiker är kvinnan som förtalade sin chef, men hade glömt att hon själv dessförinnan hade lagt till honom som vän. Han påminde henne om det och meddelade att hon hade fått sparken."


- "Dölja sin identitet eller utge sig för att vara någon annan. Att dölja sig som privatperson är inte samma sak som att dölja sig som anställd. De flesta företag har en tydlig policy för hur man bör skilja på sitt yrkes- och privatliv på nätet."


- "Berätta för mycket om sig själv. Privat information kan både leda till att man förlorar jobbet och att inte bli anställd i en rekryteringssituation. En kvinna missade ett jobb när hon twittrade om hur hon skulle passera ett drogtest och använde en bild där hon rökte en cannabiscigarett."

När ni nu har läst dessa tre tänk då på att de står hon i två av dem. Av dessa 3/6 av dessa som var exempel på IDG så var de en kvinna som var med. Då börjar man och undra vad dessa tre kvinnor tänkte med? De undrar jag i alla fall. Är man så dum att man lägger ut en bild på när du röker cannabis och skriver att du ska gå och drogtesta dig, då tycker jag faktiskt att man får skylla sig själv. Sånt är inget man skojar om de är allvarliga grejer!

Därför varnar jag nu er läsare: Skriv inget på er facebook som kan får er sparkad från jobbet! Tänkt före, skriv efter!!


Frågestund
Ett bra tips - Open Office

Jag har ett grymt bra tips för er som inte har lust att gå och köpa Office paketet för Windows. Vill ni då inte lägga ut dyra pengar på ett program, så kan ni ladda hem ett gratis program som heter Open Office. De är helt gratis och ser nästan exakt likadant ut som Microsofts Office paket. I OpenOffice har du world, power point och wxcel. De är nästan de viktigaste du behöver :).

Eftersom jag gör det väldigt lätt för er, så gå ni bara in på denna länken OpenOffice.org Och sedan trycka på på den lilla inramade rutan där "Windows" eller de operativsystemet som ni använder. Hur enkelt som helst :). Har ni några problem så är de bara att säga till så kan jag göra en guide på det! 
Jag blir så arg ..

Jag tror ni redan vid detta vid detta laget vet att jag inte gillar Apple. Dessvärre gillar jag dem ännu mindre nu när jag precis satt och läste en artikel på IDG  om att de som har en Iphone, deras telefoner ringde inte efter att vi i helgen  ändrade tillbaka klockorna en timme. Detta medförde att alla som har en Iphone. Istället för att ringa på den utsatta tiden så ringde den en timme tidigare än vad den skulle göra. De som gör mig mer arg är när en presschef från tre sitter och säger såhär

"– Apple gillar inte att vi kommenterar fel och brister i deras produkter. Men vi mörkar inte någonting, vi har aldrig hört talas om ett problem"

Eh ah? De säger allt för mig.. Jag har fått uppfattningen att det inte är lika mycket problem med deras datorer (MAC) eller med deras Ipad. Fast de är klart. De är nog också bara en tids fråga. Men eftersom jag inte har hört lika mycket problem med varken MAC eller Ipad så börjar man undra om de verkligen kan göra telefoner? Så mycket problem och buggar som jag har läst att Iphone har, så börjar man och undra hur de kan tillverka telefoner över huvudtaget?

Vill ni läsa hela artikeln så kan ni göra de här IDG


(Bild tagen från google)


Dagens Fråga


Brist på Annat

Jag vet att vi har varit lite off nu under helgen. Men Det har varit mycket med lite allt möjligt. Så jag ber verkligen så mycket om ursäkt!
Däremot så har jag fått förfrågan om jag kan lägga upp bilder från gårdagen. Jag och Jennifer var tillsamman med Robins (min pojkvän) syster och hennes kompis på The studio och fottat!

Kan garantera er att de var en rolig söndag men däremot så kunde väntetiden vara kortare än vad den var!
RSS 2.0